سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۵۳۹۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۱

برخی فروشندگان کرکره‌ها را پایین کشیدند | در بازار لوازم خانگی چه می‌گذرد؟

قدیمی‌ترهای این بازار که مالک مغازه هستند نیز حال و روز خوبی ندارند و در چند سال اخیر ابتدا کارکنان خود را تعدیل کرده و اکنون به‌تنهایی واحد صنفی خود را اداره می‌کنند.
روزنو :

برخی فروشندگان کرکره‌ها را پایین کشیدند | در بازار لوازم خانگی چه می‌گذرد؟

افزایش قیمت لوازم خانگی در سال‌های اخیر از توان اقتصادی مردم پیشی گرفته و سیر صعودی نرخ‌ها سبب شده تا بسیاری از خانواده‌ها قادر به خرید لوازم خانگی نو و جدید نباشند.

رکود سنگین بازار حالا شمار مغازه‌هایی که ترجیح می‌دهند تعطیل باشند را افزایش داده است. بنا بر اعلام فروشندگان واحدهای استیجاری در بحران رکود تورمی قادر به اداره خود نیستند.

قدیمی‌ترهای این بازار که مالک مغازه هستند نیز حال و روز خوبی ندارند و در چند سال اخیر ابتدا کارکنان خود را تعدیل کرده و اکنون به‌تنهایی واحد صنفی خود را اداره می‌کنند.

اوضاع برای مصرف‌کنندگان و خریداران نیز اصلاً خوب نیست و بسیاری از خانواده‌ها تا مجبور نشوند اصلاً به خرید لوازم خانگی جدید را حتی به مخیله خود راه نمی‌دهند؛ زیرا از پس هزینه‌های میلیونی و کمرشکن خرید برنمی‌‌آیند. این روزها خانواده‌ها بیشتر به‌دنبال تعمیر لوازم خانگی می‌روند هرچند هزینه تعمیر نیز با قیمت خرید برخی لوازم خانگی در سال‌های گذشته برابری می‌کند.

اگر هم خریدوفروشی در این بازار مشاهده می‌شود مربوط به کسانی است که ناچارند جهیزیه بخرند. البته خرید جهیزیه در شرایط فعلی مانند گذر از هفت‌خوان رستم است و باید با جیب و حساب پرپول سری به بازار لوازم خانگی زد.

توان و بودجه محدود خانواده‌ها

محدثه بنیادی عروس جوانی است که با دنیایی از ذوق و شوق به خیابان امین‌حضور آمده است. وی می‌گوید: برای خرید کل جهیزیه دویست‌میلیون تومان در نظر گرفته‌ایم که متأسفانه با مشاهده قیمت‌ها متوجه شدیم که فقط می‌توانیم لوازم ضروری نظیر یخچال فریزر، ماشین‌لباسشویی، اجاق گاز، پلوپز، جاروبرقی را خریداری کنیم و باید پولی نیز برای خرید چینی، فرش، لوازم خرده‌ریز آشپزخانه، اندکی لوازم پلاستیکی نیز در نظر بگیریم.

وی ادامه می‌دهد: پدرم بخشی از این پول را قرض کرده و وام ازدواج را برای تأمین پول پیش‌ خانه پس‌انداز کرده‌ایم.

این عروس جوان بیان می‌کند:‌ قیمت لوازم خانگی بسیار بالا رفته و واقعاً از توان خانواده‌ها خارج است.
همه چیز واقعاً گران شده است

الهه فرهادی دختر جوان دیگری است که با همسرش برای خرید لوازم خانگی به بازار آمده است؛ او می‌گوید: اصلاً فکر نمی‌کردم که قیمت‌ها این‌چنین باشد؛ همه چیز واقعاً گران شده است.

الهه می‌افزاید: تعدادی از لوازم کوچک را در دو سال گذشته و به‌تدریج خریداری کرده‌ایم اما به‌خاطر استفاده از خدمات پس از فروش تصمیم گرفتیم نزدیک زمان ازدواج برای خرید اقدام کنیم که اکنون شگفت‌زده شده‌ایم.

وی بیان می‌کند: چگونه می‌توان با حقوق کارگری و کارمندی لوازم‌خانگی‌های گران را خریداری کرد؟‌ حتی قیمت لوازم خانگی ایرانی نیز بسیار بالا رفته است.

حقوق‌های اندک و قیمت‌های گزاف

علی‌رضا تقوی هم به قرن نو می‌گوید: خانواده عروس خرید پنج کالا را برعهده خانواده داماد گذاشته‌اند و بنده برای خرید آنها حداقل به 100 تا 150میلیون تومان نیاز دارم که با این حساب کل وام ازدواج بابت خرید لوازم خانگی هزینه خواهد شد.

وی اضافه می‌کند: پدرم بازنشسته است و حداقل حقوق را دریافت می‌کند بنابراین نمی‌تواند در تأمین مخارج عروسی و خرید کالا به بنده کمک کند.

وی تصریح می‌کند: در کنار این هزینه گزاف، باید مخارج گرفتن عروسی، رهن و اجاره خانه و... را نیز اضافه کرد که به حتم حداقل 700ـ800 میلیون تومان نیاز است و بنده به‌عنوان جوانی که ماهانه 6.5میلیون تومان درآمد دارم چگونه می‌توانم این هزینه‌ها را تأمین کنم؟

فروشندگان مقصر گرانی‌ها نیستند

فرهاد یکی از فروشندگان لوازم خانگی در بازار امین‌حضور نیز می‌گوید: ماه‌هاست که تعداد مشتری در این بازار بسیار کاهش یافته و کمتر مشتری واقعی برای خرید مراجعه می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: اکثر کسانی که در این بازار حضور دارند بیشتر اجناس را قیمت می‌کنند و با شنیدن نرخ‌ها معمولاً از خرید پشیمان می‌شوند؛ اما گرانی لوازم خانگی اصلاً ربطی به واحدهای صنفی و فروشندگان ندارد زیرا قیمت‌ها مصوب است و ما هیچ نقشی در نرخ‌گذاری نداشته و نداریم.

وی عنوان می‌کند: متأسفانه برخوردهای خوبی با ما نمی‌شود و به ما انگ گران‌فروش می‌زنند در حالی که ما هیچ نقشی در وضعیت فعلی نداریم.

منبع:قرن نو 

عکس روز
خبر های روز